شیر قوی اهرمی
آوریل 25, 2021مخزن جا مایع
ژوئن 30, 2022شیر فشاری نسل جدیدی از شیر آب می باشد که بسیار کاربردی می باشد. این شیر باعث می شود در مصرف آب صرفه جویی کرده و از آب در جای درست استفاده کنیم. شیرهای فشاری دارای انواع و اقسام مختلفی اند که برای شناخت بیشتر در این باره می توانید این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
شیر فشاری چیست؟
شیرهای فشاری معمولا یک بدنه برنجی با روکش کروم دارند. در این نوع شیر یک جریان یک طرفه باعث بازشدن شیر شده و برگشت همان جریان باعث بسته شدن شیر میشود به عبارت ساده تر شیرهای فشاری از زیر مجموعه های شیر یک طرفه می باشند. این نوع شیر باعث می شود که از خراب شدن قطعات شیر جلوگیری شود.
کارکرد شیرهای فشاری
در شیرهای فشاری دو نیروی متضاد وجود دارد که باعث باز و بسته شدن شیر می شود. در این نوع شیر یک بخشی وجود دارد که وظیفه تنظیم فشار شیر آب را برعهده دارد. در چنین زمانی فشار آب توسط این بخش از شیرهای فشاری کم یا زیاد و تنظیم می شود تا آب خارج شده به میزان لازم باشد و از هدر رفتن آب نیز جلوگیری می شود.
اجزای تشکیل دهنده
اجزای تشکیل دهنده شیرهای فشاری شامل موارد زیر می شود:
- دیافراگم
- درپوش شیر
- سیت آب بندی
- بدنه شیر که معمولا از جنس برنج است.
- مجموعه دیسک که به صورت متحرک طراحی می شود.
شیر فشاری معمولی و زمان دار
شیرهای فشاری از نظر ظاهری به دو دسته معمولی و دیجیتال یا زمان دار تقسیم بندی می شود. شیرهای فشاری معمولی به صورت نرمال بوده و با فشار دست باز و بسته می شود اما شیر فشاری زمان دار، به صورت اتوماتیک است و معمولا بین 5 تا 25 ثانیه طول می کشد تا باز و بسته شود. شیرهای فشاری زمان دار با یک چشمی دیجیتال و به صورت هوشمند شروع به کار می کند. شیرهای فشاری زمان دار بیشتر برای مدارس، رستوران ها و مکان های بزرگ با رفت و آمدهای زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاوت شیرهای فشاری و شیرهای کاهنده
به یاد داشته باشید که شیرهای فشاری با شیرهای کاهنده متفاوت هستند. درست است که شیرهای فشاری باعث می شوند که فشار آب کاهش پیدا کند اما شیرهای فشاری میزان فشار آب را تنظیم می کنند در صورتی که شیر کاهنده فقط از میزان فشار آب کم می کند و این تفاوت اصلی بین شیرهای فشاری و شیر کاهنده است.
انواع شیر فشاری
- شیرهای فشاری مستقیم یا معمولی: شیرهای فشاری مستقیم در برابر فشار آب بسیار حساس هستند و بیشتر برای موارد ساختمانی استفاده می شوند. شیرهای فشاری مستقیم یا معمولی کوچک اند و مناسب خانه ها می باشند.
- شیرهای فشاری پایلوتی: شیرهای فشاری پایلوتی، شیر اصلی را کنترل می کنند و بسیار حساس هستند. بیشتر برای جریان های بالا و کنترل ثابت از سیر فشاری پایلوتی استفاده می شود.
- شیرهای فشاری دیافراگمی: شیرهای فشاری دیافرگمی دارای دیافراگم بزرگ هستند و نوسانات شیر آب را کنترل می کنند. شیرهای فشاری دیافگرامی بیشتر در ساختمان سازی ها کاربرد دارند.
- شیرهای فشاری پیستونی: شیرهای فشاری پیستونی دارای پیستون اند و کنترل شدیدی بر کاهش نوسانات شیر آب دارند و معمولا برای آبیاری و ساختمان سازی از شیرهای فشاری پیستونی استفاده می شوند.
محل قرار گیری شیر فشاری
محل قرار گیری شیرهای فشاری یکی از مهمترین مسئله هایی است که باید به آن پرداخت. شیرهای فشاری به صورت موازی با لوله های آب باید قرار بگیرند و نصب شوند. شاید جالب باشد که بدانید علت قرار گیری موازی شیرهای فشاری با لوله های آب چیست. در صورتی که شیرهای فشاری و لوله های آبرسانی موازی هم باشند اگر یکی از شیرها از کار بیفتد شیر دیگر وارد عمل شده و کار او را برعهده می گیرد.
شیرهای فشاری پشت هم در یک سیستم بسته می شوند و باعث می شوند تنظیم فشار آب در چند مرحله صورت بگیرد و در مصرف آب نیز صرفه جویی شود.
مزایای شیر فشاری
- طراحی آن ساده و زیبا است.
- نگهداری و نصب آن بسیار آسان است.
- شیرهای فشاری دارای هزینه کم و مصرف کم می باشند.
- به نیروی خارجی برای بارگذاری در شیرهای فشاری نیازی نداریم.
- معمولا باعث می شود تا آب نشت نکند و به همین دلیل باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود.
- جنس شیرهای فشاری از جنس برنج است که باعث می شود به راحتی در خانه ها از آن استفاده کرد و عمر بیشتری دارد.
معایب شیر فشاری
- محیط کنترلی باید تمیز باشد.
- معمولا دارای سر و صدا هستند چرا که رگلاتور در هنگام فعالیت برای کم کردن فشار آب با تولید سر و صدا همراه هستند.
- به یاد داشته باشید اگر شما میزان استفاده از آب را هم بالا ببرید باز هم شیرهای فشاری میزان آبی که از شیر خارج می شود را تنظیم و کم می کنند. ممکن است در اینجا شیرهای فشاری میزان استفاده را کاهش ندهند اما فشار آب که از شیر خارج می شود کاهش می یابد.
نصب شیرهای فشاری
معمولا شیر آب توسط شرکت ها و نمایندگی های فروش نصب می شوند اما اگر بخواهید خودتان هم می توانید نصب شیرهای فشاری را برعهده بگیرید چرا که کار راحتی است.
ابتدا شیرهای فشاری را از بسته بندی خارج کرده و بهتر است آنها را تمیز کنید تا نوشته یا برچسب ها از روی شیرهای فشاری پاک شود. سپس جهت فلش جریان آب و جهت فلش لوله را چک کنید تا هماهنگ با هم باشند. اختلاف فشار بین بالا و پایین شیرهای فشاری باعث می شود نیرو به جلو بازگردد، همینطور تقویت و پشتیبانی لوله ضروری است. توجه داشته باشید که دور و اطراف شیر فضای باز وجود داشته باشد تا بتوانید شیر را بچرخانید یا باز و بسته کنید. پیچ های شیرهای فشاری را به اندازه محکم کنید تا از بسته بودن و استحکام آن اطمینان خاطر حاصل کنید. فاصله ها را از جایی که شیر را نصب می کنید با سطحی که شیر نصب شده و اطراف آن حفظ کنید تا شیرهای فشاری دچار صدمه در هنگام استفاده نشوند.
هزینه شیر فشاری
با توجه به نوسانات بازار نمی توان هزینه شیرهای فشاری را به طور دقیق بیان کرد به علاوه بسته به مدل شیرهای فشاری انتخابی شما، هزینه شیرهای فشاری نیز متفاوت خواهد بود. شما می توانید از سایت ها و نمایندگی های معتبر برای خرید شیرهای فشاری اقدام کنید. معمولا هزینه شیرهای فشاری به طور دقیق در کاتالوگ ها و سایت های معتبر تولید شیر آلات نوشته شده است. به یاد داشته باشید بیشتر شرکت های شیرآلات خدمات و ضمانت پس از فروش نیز به مشتریان خود ارائه می کنند که بهتر است از آن استفاده نمایید.